Ha én RTL Klub lennék...

2014.06.21. 11:09 Szürke Zóna

 

...akkor bizonyára ellenzéki hírműsor menne rajtam egész nap. A Barátok közt viszont maradna, hogy a magyar társadalmat ne érje visszafordíthatatlan trauma.

Tegnap olyat tettem, amire jó ideje nem volt példa: tévét néztem. Furcsa volt azt a csúnya dobozt bámulni, amiben még azért lehet látni többet a statikus zajnál, mert az emberek jelentős része még mindig internetes analfabéta. Mit ad Isten, pont az RTL Híradó ment, ahol Szellő István megnyugtató hangján közvetíti azokat a híreket, amelyekről már délelőtt tájékozódtam, vagy csak simán nem érdekelnek. Azonban manapság különös időket élünk. Olyan időket, amikor még én is nagy érdeklődéssel figyelem végig a híradót. És a napi bűnügyek, valamint az állatkerti hangyász etetése között meg is kaptam, amire vágytam. Gyönyörű kormányellenes retorika és hírszerkesztés, hozzá passzoló képi alátámasztást mellévágva. Na nem mintha én annyira ellenzéki lennék, hogy a kormány fikázása hozzon örömöt szánalmas életembe, azonban annyi biztos, hogy különös ízt ad a száraz tájékoztatáshoz. Meghozza az étvágyamat ahhoz, hogy kicsit jobban belemenjek a témába.

Nyilván aki olvas, tisztában van a reklámadó keltette probléma alapjaival, amelynél a kapcsolódó törvényt nemrég írta alá Áder János, ezért ebbe nem is mennék bele túl részletesen. A "média" szó a kormánynál bizonyára egyesszámban van, hiszen ha az RTL Klub-ot kivennénk a listából, akkor viszonylag korrekt törvénytervezetet kapnánk. Ám a 40%-os adóteher még úgy is elképesztő mértékű lenne, ha csak a profitot, és nem a bevételt terhelné.

Ahogy korábban utaltam rá, a televízió jelenlegi formájában egy haldokló iparág. Ez az időhöz kötött strukturáltság a jövőben nem fog tudni versenyezni az internet szabadságával, ahol az ember maga dönti el, hogy mit néz, és mikor nézi azt. Ma még jövedelmező, azonban az országos csatornák már terjeszkedni nem tudnak, legfeljebb egymással versengeni. A társadalomra gyakorolt hatáshoz képest szűkösnek mondható forrásokból gazdálkodnak. Ezért szemellenzővel is elég bigott és elavult gondolkodás az, ha valaki pofátlanul nagy profitot tulajdonít a médiának, csak azért mert százezreket, vagy akár milliókat szögez egyszerre a képernyő elé.

Természetesen ha csak a bevételeket nézzük, akkor nagy számokat láthatunk, amit még a legforradalmibb hangulatban is gond nélkül megadóztatna bárki. De emellett költséges iparágról van szó, így a tényleges jövedelem már jóval szerényebb, már amikor beszélhetünk jövedelemről. Nagy álszentség a kormánytól, ha ezt nem hajlandó észrevenni, miközben robinderp.jpgaz MTVA évente 70 milliárd körüli összeggel gazdálkodhat alsó hangon, miközben a teljes kereskedelmi média ennek töredékéből kénytelen működni. A kormány ignoranciája ennél sem áll meg. Talán a legfelháborítóbb az egészben, hogy megtévesztő információkkal próbálják maguk mellé állítani a közvéleményt. Azt sugallják, mintha a média adómentességet élvezne, retorikájukban visszatérő elem, hogy a kereskedelmi adók a reklámadóval végre hozzá is járulnak a közteherviseléshez. Ezzel szemben ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint bármilyen más cégre, aszerint adóznak is.

A reklámadóval nem a bevezetése, hanem az igazságtalan eloszlása a gond. Egy fogyatékos Robin Hood célt tévesztett nyila találta most el az RTL Klubot. A kormány kommunikációja pedig még inkább felháborítóvá teszi. Tanulmányokra való hivatkozás nélkül beszélnek társadalmi károkról, amelyeket orvosolni kell, és nem veszik észre, hogy az ő hangjuk is a médián keresztül szól.

Egy pozitív tulajdonsága van az adónak: marha érdekes jelenleg a híradó. Nagyon kíváncsi leszek a későbbi fejleményekre is, hiszen úgy néz ki, hogy a kormány a végletekig kitart a bevezetés mellett. A kérdés az, hogy az RTL meddig fog. Vajon beletörődik-e vagy elszigetelődik? Vagy kitart, és marad az erős ellenzéki hangvétel? Ebben az esetben nagyon érdekes választások elé fogunk nézni 4 év múlva. 

A bejegyzés trackback címe:

https://greyzone.blog.hu/api/trackback/id/tr146395197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2014.06.22. 10:25:00

Azért nem értem ezt a rengeteg RTL-es blogot, mert már több napja ismert, hogy az RTL NEM fizet reklámadót.

Amit én nem helyeslek, mert fizessenek csak

Persze Orbánék a bénázásuk miatt megérdemlik, hogy az RTL híradóban ennek ellenére elővegyék őket.

Az RTL pedig nem befolyásolja a választást, a gagyi ugyanis pártfüggetlen. Akit érdekel a politika az kb. lefedi a jelenlegi állapotot, azaz tarol a fidesz, erős a jobbik és gyenge a ballib, akit pedig nem érdekel, ez eleve nem is nézi.

A számláját viszont nézi, azon pedig rajta van a rezsicsökkentés.

rockjano 2014.06.22. 11:22:59

@♔bаtyu♔: Az RTL FIZET reklámadót…csak ha igaz (mert még ezt senki nem bizonyította) akkor nem annyit hanem csak kevesebbet némi könyvelési ok miatt merthogy tavaly cégeladás miatt veszteségessek voltak.

Egyébként a TV2-ő is fizet sőt sok kormányhoz köthető média is csak ugye őket akármikor ki lehet segíteni némi állami megrendeléssel.

AMÚGY MIÉRT FIZESSEN AZ RTL SPECIÁLIS KÜLÖNADÓT???? Befizeti a rendes normális adót ugyanúgy mint minden más vállalkozás…

Lehet utálni akármilyen céget de nem az igazságtalan büntetőadó a megoldás sehol sem. Ha olyan a műsor ami valamiért nem elfogadható akkor magát a műsort kell korlátozni, büntetni.

Nem esetleg a köz TV költségvetését kellene lecsökkenteni mondjuk a tizedére??? Mindjárt maradna négány tíz, milliárd…

lavór 2014.06.22. 11:24:42

Végre, egy újabb RTL-es poszt. Ma talán ez az első! :D

Naivitás azt gondolni, hogy kevesebb reklám lesz a kirótt adó miatt. Nem, lényegesen több lesz.

Azt erősen kétlem, hogy sokáig műsoron tartja a kormányellenességet az RTL. Most is elég jól elrejtik két bulvárblokk közé a mondandójukat.

Pan Modry 2014.06.22. 11:33:01

@lavór:
Miert lenne az rtl kormanyellenes?

Vagy szerinted beszelni a kormanytagok korrupciojarol az kormanyellenes?

lavór 2014.06.22. 11:37:26

@Pan Modry:

Akkor a kormánnyal szimpatizánsnak hívjuk?

eßemfaßom meg áll 2014.06.22. 11:55:53

@Pan Modry: ird le, hogy független, röhögjünk együtt

sorstalan gáz 2014.06.22. 12:19:53

Az RTL klub egy számomra totál érdektelen bulvártévé, ugyanazt nyomja Németországban és Magyarországon (mindkettőt ismerem)

Teljesen iparszerűen működik, és ugyanúgy profi az adóelkerülésben is mint a nagy iparvállalatok. A tavalyi nyereségüket is eltüntették egyetlen klasszikus multi könyvelési trükkel

Nem hiszem hogy tartósan kormányellenes vonalat visznek majd, mert ezzel nem lehet növelni a nézőszámot. Most átmenetileg egy kicsit rájátszanak a helyzetre, jelszó hogy beszéljenek rólunk, mindegy hogy mit csak beszéljenek. Közben megpróbálnak más adóelkerülési trükköt találni, a blog szerzője pedig más kampánytémát keres magának

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 12:22:50

Nagy igény volt már egy bátor, tényfeltáró posztra a 40%-os, progresszív SZJA-ról. Bizonyára az állását, egzisztenciáját kockáztatja vele a merész liberális szabadgondolkodó posztoló, ezért is rendes az Indextől, hogy címlappal segít neki, hogy a nyilvánosság ereje megvédhesse őt. Ezután már csak nem ássa el a demokrata szerzőt a TEK...

Pan Modry 2014.06.22. 12:29:31

@eßemfaßom meg áll:
Miert lenne kormanyellenes ami a kormanytagok korrupcioirol ir? Szerintem ez nem kormanyellenesseg.

Az osszes normalis fidesz szavazo is tudni szeretne higy mennyire korruptak a pat vezetoi, aki errol nem szeretne tudni az nem normalis.
Mivel most a fidesz van egyedul kormanyon, mas partok kormanytagjairol tudositani lehetetlen.

Reszelő Aladár 2014.06.22. 12:33:19

Azért nehéz az RTL műsorpolitikáját védeni, értéket pedig limitáltan állítanak elő. A hirdetések minősége pedig csapnivaló. Tőlúnk nyugatra léteznek kreatív/látványos/vicces/ meghökkentő reklámok, nekünk az akciós parizer jutott.
Amúgy állítólag zajlik a TV-k visszaszorulása világszerte és teret nyer az személyre szabott tartalomszolgáltatás. Na ezt próbálja RTL minden erővel visszatartani.
Túl azon, hogy a reklámtorta 40%-át lenyúlni nem feltétlen a sokszínűség irányába mutat. Persze ilyenek a piaci viszonyok, sokan nézik (akik amúgy bármi mást is nézhetnének). Igazából sikerült eléni, hogy sokan ne is értsék a többi csatornát.

Atika!!! 2014.06.22. 12:36:28

Az RTL önmagát silányítja ATV/HírTV/Echo TV szintű kanálissá. A különbség annyi, hogy más a kitöltő műsor két jóízű orbánviktorás/emútnyócévezés között.

@rockjano: Az ember miért fizet többféle "speciális" adót például az ÁFÁ-n felül? Elsősorba SZJA-t fizet az, akinek van bevétele. Gondolom akkor ebből is igazságtalannak tartod azt, hogy aki többet keres (több a bevétele), az magasabb adókulccsal adózzon. Az egyszerű embernek úgyis mindegy, hogy mennyit adózik, csak a cirkuszt ne vegyék el. Az fontosabb, mint a kenyér. Értsd: előbb bukna meg bármelyik kormány (Magyarországon) egy "népszű" műsor jól időzített megszüntetése miatt, mint akármilyen mutyi vagy adóemelés miatt.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 12:42:23

@Atika!!!:

A legtöbb ember azt eszi, amit elétesznek. Ez a tévénézőkre különösen igaz.

Ha Győzikemónikasót, akkor azt, ha Heti Hetest, akkor azt, ha népzenei fesztivált, akkor azt.

Nem lesz itt semmilyen lázadás akármelyik műsor megszüntetése miatt. Sem. Ha nem lesz, majd néznek mást helyette a prolik. Hiszen éppen ettől prolik.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 12:44:14

Az volt már, hogy a Radio Télévision Luxembourg törvénytelenül bitorolta el a frekvenciát az Írisztől, és erről papírja is van? Vagy ez nem számít ebben a fene nagy ballibjogérzékenységben? Törvények szerint a luxemburgiak Magyarországon nem is léteznének, legfeljebb pár Reding- vagy Juncker-hír formájában.

RothmanAkos 2014.06.22. 12:45:34

1. A kereskedelmi csatornák cégek! Senki nem várhat el semmit tőlük, azt adják, amire igény van. Ha nincs igény kultúrára, csak "Való világra", vagy "Barátok köztre", akkor azt fogják adni.

2. Senki nem szidhatja őket a sok reklám miatt, ha valakinek ez nem tetszik, még mindig nem kell nézni.

3. Igenis, mostanában kormányellenesség felé hajlik a híradó, kicsit uszító stílussal. Nekem ez egyébként tetszik, remélem nem adják ezt fel.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 12:50:40

@RothmanAkos:

Egy gyakorlatilag monopol szolgáltató (ugye, koncesszió?) nem azt adja, amire igény van, hanem amit le tud nyomni a fogyasztók torkán.

Jól látszik a VV-sorozatok evolúcióján, hogyan tágult a prolik torka évről évre.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 12:53:31

A prolik valószínűleg kétszer ennyi reklámot is benyelnének, ha lehetne napközben is faszhelikopterezni, vagy büdöscigányok verekedését bámulni.

De valamiért az állam szabályozza ezeket a gennyeket.

Most egy újabb szabályozás jön, reklámadó formájában.

Nagyon sajnálnám, ha végül a Radio Télévision Luxembourgnak nem, vagy csak alig kellene fizetnie. Ha már nem takarodik ki innen.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 12:56:06

Sajnos a Jobbik is puhapöcsű. Vona már nyilvánosan megbánta, hogy azt mondta, hogy az RTL-t le kellene rombolni, és sóval beszántani a helyét. Pedig igaza volt akkor. A cukizmussal menjenek a fenébe! Ezért puhul fel a reklámadó is, mert a Fidesz még a Jobbiknál is hajlamosabb a blibsik előtti meghunyászkodásra. A Jobbiknak az lenne a dolga, hogy kiverje a Fideszből minimum a vaskos reklámadót, amit már az idén is fizetni kell!

_most_ 2014.06.22. 13:05:30

nagyon nőtt a szemeben az rtl klub, megmutatta mekkora szükség van a kormánytól független médiumokra, hisz ha megnézünk egy közszoláglati híradót egyáltalán nem tesznek említést se a fidesz mutyijairól, csak az állami propagandát szajkózzák, mint Észak-Koreában, szerintem még a legbirkább fidesz szavazók se akarhatják azt, hogy minden híradó az a közszolgálati híradó szintjére aljasodjon, mert amit tesznek az a demokrácia, a haza, a magyar emberek elárulása.

_most_ 2014.06.22. 13:10:16

@Istóczy úr: ne általánosíts, a fidesz szavazókra igaz valóban igaz, hogy azt eszik, amit elé raknak, de azért minimális intelligencia szint felett az emberek el tudják maguktól dönteni milyen műsort akarnak nézni, és ha nem tetszik egy műsor egyszerűen nem nézik, ezért alacsony a közszolgálati tv nézettsége, mert egyszerűen nézhetetlen, silány minőségű műsorok mennek rajta.

vazzup 2014.06.22. 13:13:44

@Istóczy úr: ha olyan olcsó proli vagy, hogy nem fizetsz elő a kábeltévére, akkor is van három választási lehetőséged: Fidesz M1, Fidesz TV2, RTL Klub.

Milyen monopóliumról hadoválsz itt?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 13:46:59

@_most_:

Nem akarsz Észek-Korába költözni, és beszámolni róla, van-e mégis ilyen-olyan különbség? Lőhetnél szelfiket, csinálhatnál vidcsiket, és megosztanád itt, mi meg lájkolgatnánk.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 13:49:06

@vazzup:

Nem nézek tévéfolyamot, legfeljebb konkrét adást, interneten. Előtérben.

Ellentétben a magadfajta prolikkal, akik bömböltetik Győzikét a nappaliban, amíg a konyhában a hokedlin ülve csöpögtetik a zaftot a trikójukra, másik kezükkel a számítógépen orbánozva.

Pipas 2014.06.22. 13:54:43

@_most_: "ne általánosíts, a fidesz szavazókra igaz valóban igaz, hogy azt eszik, amit elé raknak, de azért minimális intelligencia szint felett"

Hú, ecsém, te nagyon egyszerű vagy.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 13:56:07

Az újlipótvárosi illegális romkocsmákban szocializálódott álértelmiségiek sajnos ismét eltévedtek.

Azt hiszik, a média hatalma akkora, hogy majd füttyent egyet a Radio Télévision Luxembourg, és a Békemenet korábbi résztvevői kéz a kézben fognak Orbánt buktatni a társadalom többi szereplőjével.

Holott a Radio Télévision Luxembourg hatalma mindössze annyi, hogy az illegális újlipótvárosi romkocsmákban szocializálódott álértelmiségiek minden nap megírnak három posztot arról, hogy mekkora észak-koreai típusú diktatátor az Orbán, majd a harmadik naptól arról is, hogy milyen birka a nép.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 14:03:01

Ott volt például a jó Magyarinfó blog, ami Norvégia finanszírozásával is csak párszáz madarat tudott összeszedni arra, hogy rossz arcát mutogassa a kamerákba, még egyszer kifizesse a tünti költségeit, és teli torokból faszságokat ordibáljon ország-világ előtt.

Aztán volt egy ismétlés is, de azóta megunták az egészet, és hazamentek.

Én sem szívesen tüntetnék a Deutsche Telekom üzemi lapjáért, ami egyúttal egy állami újság (sic!) is, pláne ha még nekem is kell fizetni érte.

Jenyei 2014.06.22. 14:34:20

@Istóczy úr: Sajnos Orbán sokkal kisstílűbb mint észak-koreai lelki társa. Azt még dülledő pocakkal szotyit köpködni a slepp körében nem láttad. Lányok meghágását sem ordibálta kényszeres szájnyalogatás közepette.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 14:38:02

Miért nem költözöl el Észak-Koreába, ha az jobb? El lehet menni! Innen. Onnan már "nem biztos", az komcsi ország.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.22. 14:41:18

"A "média" szó a kormánynál bizonyára egyesszámban van"

Akinél nincs, az nem tud magyarul.

borzimorzi 2014.06.22. 16:27:53

Látom, a fidesznyik trollok fejzsugorítóján kiadták pár napja az ukázt, hogy le kell gagyizni az RTL-t. :-)

Rá se retyetye, hogy a saját pénzéből gyártja a gagyit (is). Miközben a "közszolgálati" TV-k horror mennyiségű adóforintunkat pazarolják el ugyanolyan színvonaltalan gagyi műsorok előállítására. Szerencsére minél többet gagyizza a sok fidesznyik droid az RTL-t, annál több emberben fog felmerülni, hogy miért is kell közpénzből gyártatni ugyanolyan színvonalú szemetet?

Üdv:
b

sanyix 2014.06.22. 16:42:37

@Pan Modry: normális fidesz szavazó már nincs aki az előző 4 év után rájuk szavazott az hülye pont annyira mint amennyire a maszop/dk/együtt szavazók. Őket nem érdekli a valóság, csak pártjuk és vezérük. Ha meg is tudják mit művelnek kedvenceik, akkor is elintézik annyival hogy "de a másik is ezt csinálná, olyan mindegy, különben is ők többet loptak mint mi".

J.László 2014.06.22. 17:00:18

Nagyon hiányzott már egy cikk az RTL-ről.

lstóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 19:52:03

@♔bаtyu♔: A sötét, buta Kádár népe néz a gagyit, híradót azt nem, és meg lehet venni egy kis rezsicsökkentéssel.
@Atika!!!: Mert Orbánt érdemes szidni. De attól igaz, azt néznek ami van. Ha Tóra értelmezés lenne akkor azt. Azért legalább érdemes lenne nézi. A sok hülye gój simán Biblia órának nézné.

lstóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 19:52:55

@J.László: Jössz rá, mint légy a szarra. Illetve a te esetedben szar a légyre.

lstóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 19:58:56

@Jenyei: Hadd szidják Orbánt! Az RTL már azzalsokkal jobb, hogy azt a viszonylag értelmes Gyurcsányt ciánozó Fábryt eltüntették onnan.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 20:07:53

@lstóczy úr:

Nem takarodnál el innen, nickhamisító Lstóczy?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.06.22. 20:14:39

Az ATV-t nézzik a ballibek, a Hír-TV-t pedig a jobboldaliak.

Az RTL, ha az ATV nézettségére vágyik, akkor jó úton jár.

Bár mivel a nézettségi adatokat az ő csicskásuk és üzlettársuk adja, így ebben nem fog látszódni a visszaesés.

A valóságban viszont beálltak az MSZP seggnyalók táborába, és ezt ma még Magyarországon nem díjazzák a nézők.

Manci néni, a szomszéd 2014.06.22. 20:24:29

Drágáim, a reklámadóval ugyan az a probléma, mint az összes többi "különadóval". Az, hogy különadó.

Kire vetett ki eddig ez a kormány különadót? Arra, akinek egy kicsit jobban megy az üzlete, de közben gondosan ügyelt arra, hogy nehogy olyan cég is bekerüljön a különadózók közé, akinek csak egy icipici köze is van a fideszhez.

Különben is, hogy képzeli bármelyik törvényhozó ott fent a parlamentben, hogy csak úgy elveszi valakinek a pénzét?

- Köllenne annak a cégnek a pénze.
- Jó, írj rá egy törvényt, és elvesszük.

Drágáim, hát ki fog így megbízni a kormányban, ki fog befektetni ebbe az országba? Senki.

Visszatérve a reklámadóra, azt mondják az urak ott fent, hogy igazságos közteherviselés kell. Ja, persze. Sávos adóval. Akkor miért nem tetszett az uraknak a sávos adó, amikor az egykulcsos jövedelemadót vezették be? Na miért? Ja, mert az a saját zsebüket érintette volna?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.06.22. 20:27:04

@Manci néni, a szomszéd:

Drágám !

Majd kérdezd meg a szomszédod, meg a rokonaid, hogy szeretnék-e ha az MSZP kormány idején már működő, 170 ezer bruttó feletti keresetükre kivetné a leendp ballib kormány a második kulcsot !

Ha elvennék a gyermekeik után járó SZJA kedvezményeket.

Mindezt azért, hogy a bankok és az RTL, meg a multik, mentesülhessen végre a "különadó" alól.

lstóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 20:30:39

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mi van te fasz? Tudod már hogy az önkormányzati adósság az államadósság része? Tudod már hogy több pénzt kapunk az EU-tól, mint amit befizetünk?
Még mindig olyan hülye tájékozatlan vagy?

lstóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 20:31:56

@Istóczy úr: Rohadt náci nickhamisító! Egy rendes jiddis nicket hogy mersz ellopni?

lstóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 20:35:42

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Kérdezd meg szeretnének-e sokkal magasabb számlavezetési díjat fizetni a banki különadók miatt? Szeretnének-e 400 felett fizetni a benzinért 300 helyett? szeretnék-e hogy a 19330 milliárdos államadósságból 25000 milliárd legyen? Szeretnék-e hogy eltűnjön 3000 milliárd nyugdíj megtakarításuk?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.06.22. 20:36:34

@lstóczy úr:

Szánalmas..

Szerencsétlen ballib majmok, már csak jobboldali nickek nevében mernek írni.
A saját szánalmas kis nickjeiteket se meritek már felvállalni, így hát hamisítotok magatoknak.

Pedig nyugodtan megtehetnéd, hidd el.
Messziről bűzlik a szátok, az MSZP napi kötelező seggnyalása kapcsán, így hiteleségetek se így, se úgy nincs már.

vajdasagi 2014.06.22. 20:38:36

@Istóczy úr: És ezt a vaskoks reklámadót mindenkinek fizetnie kellene, vagy a kormányközelieket felmentik alóla? Merthogy itt ez történik, az ugye világos Önnek is?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.06.22. 20:39:55

@lstóczy úr:

Az MSZP kormány alatt az egész EU-t tekintve nálunk volt a 3. legdrágább a benzin ára, most a középmezőnyben vagyunk.

Az államadósságot meg a helyedben nem hoztam volna fel.

Az MSZP 54%-ról lökte 82% fölé az adósságot, a Fidesz pedig 82% alatt tartotta minden évben.
Mindezt tette úgy a tetves MSZP-s galerid, hogy eladtak mindent közművestől, gyárastul,ami mozdítható volt.

A munkanélküliségi rátát is megduplázták, és az egész EU-ban a legszarabb gazdasági mutatókat produkálták minden téren.

Ennyit tud az MSZP meg a nevét.

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.06.22. 20:43:49

@vajdasagi:

Szimplán hazudsz, mint minden MSZP csicska.
Nem mentettek fel senkit.

Sávosan adóztatnak, ennyi.

Meglehetősen disszonáns, hogy az MSZP csicskák tábora itt sír a multik sávos adóztatása ellen, de ugyanezt a programot - sávos adóztatást = több kulcs - követelik az emberek esetén.

vajdasagi 2014.06.22. 20:50:32

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Az nem felmentés, hogy aki tavaly veszteséges volt, az annyival csökkentheti az adóját? Mert itt ez történik. Pedig a TV2 semmivel sem kevésbé kártékony, mint az RTL Klub. Csupán azt a kormányközeli cimbik már megkaparintották az RTL-t meg még nem. Hát ezért ilyen a törvény.

Én nem szeretem a szocikat. Egy kapitalista vagyok. De még inkább utálom azokat, akik mások pénzét csak úgy egyszerűen elveszik. Azok rablók. Én nem merek itt termelést bővíteni, hiszen bármikor elvehetik tőlem is azt, amim van. lassan már olyan ez, mint a Rákosi korszak, hát valóban nem látjátok?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.06.22. 20:55:19

@vajdasagi:

Rákosi és Gyurcsány bezaonosíthatatlan karhatalmistákkal verettek mindketten ellenzékieket számolatlanul, politikai okokból.

És ezt a választók is pontosan tudják, hogy Rákosi utódait hol kell keresni.

A többi az csak duma, ha meglehetősen röhejes is, mikor a multikért nyafogtok.

vajdasagi 2014.06.22. 21:02:00

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A Gyurcsényra én is pont azért nem szavaztam, és soha nem is fogok, mert megengedte a rendőrterrort. De azért emiatt nehogy már 100 éven át kormányozzon a Fidesz, és tegye tönkre az ország jövőjét! Mert most ezt teszi.

Én minden vagyon védelmét követelem, és ebbe a multik is beletartoznak, meg természetesen az enyém is.

A Fidesz-érában már elvették a manyup-vagyonomat, és félek, hogy elveszik más vagyonomat is, tehát ez a szememben még a rendőrterrornál is nagyobb bűn, mert azt csak kb. 100 embert értintett, míg a manyup-pénz több milliónktól lett ellopva (megvédve).

A választók sajnos még nem tudják, hogy hol kell őket keresni. De előbb-utóbb rájönnek. Csak attól tartok, nehogy késő legyen ez.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.06.22. 21:14:44

@vajdasagi:

Légyszives keress már egy grafikont amivel igazolni tudod az állításod !

Segítek:

https://www.google.com/publicdata/directory#!q=gdp+eu

https://www.google.com/publicdata/directory#!q=unemployement+eu

Akár melyiket nézem az jön ki, hogy az MSZP minden gazdasági szempontból az EU legbénább kormánya volt, így lehetett, hogy 2002-ben még a Szlovákok elött voltunk minden mutató szerint, 2010-re mindenben utolsóak lettünk.

A Fidesz pedig nem kimagasló, és nem is jó, de az EU középmezőnyétől jobb mutatókat produkál minden mutató szerint.

lstóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.22. 21:15:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Hazudsz! Az államadósság 20 százalékot nőtt! 100 ezer új munkanélküli van!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.06.22. 21:21:27

@lstóczy úr:

Majom MSZP csicska.
Én nem hazudok, hanem linket tolok az arcodba.

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=gd_pc_gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.06.22. 21:22:40

@lstóczy úr:

A fenti link az államadósságra, ez pedig a munkanélküliségre vonatkozik:

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_&ctype=l&met_y=unemployment_rate#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment_rate&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&tstart=935272800000&tend=1398117600000&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

Lenulláztad magad majom. A számok nem hazudnak !

vajdasagi 2014.06.22. 21:29:30

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A számok igenis hazudnak. Majd a 20 év múlva mutatott számok fogják a mostani kormány eredményét lemérni. De aki ért hozzá (és én értek ehhez), az már most is tudja, hogy azok a számok letaglózóan rosszak lesznek. Te is és én is nagyon rosszul fogunk járni a mostani kormány gazdaságpolitikája miatt. Kivéve persze, a he vagy Mészáros Lőrinc.

2014.06.22. 22:23:07

@Pan Modry: Á dehogy, inkább magyarellenes hazaárulás :) Imádom, amikor XIV Lajos módjára az éppen regnáló csinovnyik az állammal azonosítja önmagát.
süti beállítások módosítása